Piernas de pollo
kippenpootjes

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Bestrooi de drumsticks met bloem.
  • Verhit de olie in een pan en bak de kip op een matig vuur bruin.
  • Regelmatig keren.
  • Haal als ze rondom bruin zijn de drumsticks uit de pan en hou ze onder aluminiumfolie warm.
  • Giet de overtollige olie uit de pan en fruit de ui en fijngeperste knoflook hierin tot de ui glazig is.
  • Schep de tomaten erdoor en laat deze gedurende 20 minuten op een laag vuurtje koken.
  • Pureer de saus met een blender en voeg de bouillon toe.
  • Goed vermengen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in met olie en doe de drumsticks hierin.
  • Voeg de saus toe en laat het geheel gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven afgedekt garen.
  • Doe daarna de saus over in een pannetje, en hou deze op een laag vuurtje warm.
  • Doe de kip terug in de oven en laat deze onafgedekt in 25 minuten in en in gaar worden.
  • Direct serveren met de saus!