Piernas de pollo
kippenpootjes
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Bestrooi de drumsticks met bloem.
- Verhit de olie in een pan en bak de kip op een matig vuur bruin.
- Regelmatig keren.
- Haal als ze rondom bruin zijn de drumsticks uit de pan en hou ze onder aluminiumfolie warm.
- Giet de overtollige olie uit de pan en fruit de ui en fijngeperste knoflook hierin tot de ui glazig is.
- Schep de tomaten erdoor en laat deze gedurende 20 minuten op een laag vuurtje koken.
- Pureer de saus met een blender en voeg de bouillon toe.
- Goed vermengen en op smaak brengen met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in met olie en doe de drumsticks hierin.
- Voeg de saus toe en laat het geheel gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven afgedekt garen.
- Doe daarna de saus over in een pannetje, en hou deze op een laag vuurtje warm.
- Doe de kip terug in de oven en laat deze onafgedekt in 25 minuten in en in gaar worden.
- Direct serveren met de saus!