Croquetas de pollo y setas
kip paddestoelkroketjes

Begin een dag van tevoren met de voorbereiding:

  • Hak het broodkruim in de keukenmachine en giet het in een diep bord.
  • Snij de kipfilet en de champignons in stukken en doe ze samen met de peterselie, peper en zout in de keukenmachine en hak ze fijn.
  • Meng het sesamzaad door het broodkruim in het bord.
  • Doe het geklopte ei in een ander bord.
  • Vorm nu 16 worstjes van ongeveer 7 centimeter van het kip-champignonmengsel.
  • Haal de worstjes door het losgeklopte ei en rol ze dan door het broodkruimmengsel.
  • Leg alle worstjes op een schotel, dek ze af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Meng vlak voor het opdienen de kwark, mierikswortelsaus, mosterd en citroensap tot een saus.
  • Frituur de worstjes ongeveer 5 minuten in de hete olie (180 graden Celsius), of tot ze goudbruin en gaar zijn.


Direct serveren!