Croquetas de pollo y setas
kip paddestoelkroketjes
Begin een dag van tevoren met de voorbereiding:
- Hak het broodkruim in de keukenmachine en giet het in een diep bord.
- Snij de kipfilet en de champignons in stukken en doe ze samen met de peterselie, peper en zout in de keukenmachine en hak ze fijn.
- Meng het sesamzaad door het broodkruim in het bord.
- Doe het geklopte ei in een ander bord.
- Vorm nu 16 worstjes van ongeveer 7 centimeter van het kip-champignonmengsel.
- Haal de worstjes door het losgeklopte ei en rol ze dan door het broodkruimmengsel.
- Leg alle worstjes op een schotel, dek ze af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast om op te stijven.
- Meng vlak voor het opdienen de kwark, mierikswortelsaus, mosterd en citroensap tot een saus.
- Frituur de worstjes ongeveer 5 minuten in de hete olie (180 graden Celsius), of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Direct serveren!