Champinones rellenos
gevulde champignons met chorizo

  • Maak de champignons schoon of wrijf ze af.
  • Draai de stelen uit de hoeden en hak de stelen fijn.
  • Pel de ui en hak hem fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de uitjes.
  • Voeg de fijngehakte steeltjes toe en bak deze tot alle vocht verdampt is.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Pel de worst of druk de worstjes uit hun vel in de pan en snijd ze klein.
  • Pel de knoflookteentjes en pers ze uit boven de pan.
  • Bak alles ongeveer 10 minuten boven een matig vuur.
  • Was ondertussen de peterselie en dep hem droog.
  • Strooi peper, zout en paprikapoeder bij het worstmengsel, laat het enigszins afkoelen en voeg de peterselie toe.
  • Vul de champignonhoeden met het mengsel, beboter een ovenschaal en schik hierin de gevulde champignons naast elkaar.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de champignons 10 tot 12 minuten.