Champinones rellenos
gevulde champignons met chorizo
- Maak de champignons schoon of wrijf ze af.
- Draai de stelen uit de hoeden en hak de stelen fijn.
- Pel de ui en hak hem fijn.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de uitjes.
- Voeg de fijngehakte steeltjes toe en bak deze tot alle vocht verdampt is.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Pel de worst of druk de worstjes uit hun vel in de pan en snijd ze klein.
- Pel de knoflookteentjes en pers ze uit boven de pan.
- Bak alles ongeveer 10 minuten boven een matig vuur.
- Was ondertussen de peterselie en dep hem droog.
- Strooi peper, zout en paprikapoeder bij het worstmengsel, laat het enigszins afkoelen en voeg de peterselie toe.
- Vul de champignonhoeden met het mengsel, beboter een ovenschaal en schik hierin de gevulde champignons naast elkaar.
- Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de champignons 10 tot 12 minuten.