Albondigas con jamon
gehaktballetjes met ham
- Snij de ham in zeer kleine blokjes.
- Roer het ei in een kom los en voeg het broodkruim toe.
- Roer het mengsel goed door en laat het enkele minuten staan.
- Doe er daarna gehakt, ham, sjalot of voorjaarsui en peterselie bij.
- Strooi er wat zout en peper over en meng het geheel goed.
- Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van walnoten.
- Leg ze op een snijplank en plaats deze op een koele en tochtige plek, zodat de balletjes aan de buitenkant wat kunnen opdrogen.
- Keer ze van tijd tot tijd om.
- Verhit in een grote koekepan een bodempje olie en bak hierin de balletjes boven een niet al te hoge warmtebron in 6 tot 8 minuten rondom bruin.
- Neem ze uit de pan.
- Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
- Leg ze op een grote schaal.
- Dien de gehaktballetjes koud op en strooi er vlak voor het opdienen desgewenst nog wat fijngesneden bieslook over.