Albondigas a la Catalana
Catalaanse gehaktballetjes
- Bereid de balletjes door het ei met de melk en het verkruimeld brood (zonder korst) te kloppen.
- Kruid met peper, zout en muskaatnoot (geen zout als u gekruid gehakt gebruikt).
- Kneed dit alles grondig en vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
- Rol ze door de bloem en bak ze bruin in de oven of in de pan.
- Ontpit de tomaten en snijd ze in grove stukken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, hak de uien en de knoflook fijn.
- Fruit de uien in een braadpan met wat olie.
- Voeg dan de tomaten, de knoflook, de aardappelen en de gehaktballetjes toe.
- Leng aan met een glas wijn en een glas water.
- Kruid met peper en zout.
- Laat ongeveer 45 minuten stoven met het deksel op de pan.
- Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan is.
- Voeg 10 minuten voor het einde de ontpitte olijven toe.