Albondigas a la Catalana
Catalaanse gehaktballetjes

  • Bereid de balletjes door het ei met de melk en het verkruimeld brood (zonder korst) te kloppen.
  • Kruid met peper, zout en muskaatnoot (geen zout als u gekruid gehakt gebruikt).
  • Kneed dit alles grondig en vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
  • Rol ze door de bloem en bak ze bruin in de oven of in de pan.
  • Ontpit de tomaten en snijd ze in grove stukken.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, hak de uien en de knoflook fijn.
  • Fruit de uien in een braadpan met wat olie.
  • Voeg dan de tomaten, de knoflook, de aardappelen en de gehaktballetjes toe.
  • Leng aan met een glas wijn en een glas water.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat ongeveer 45 minuten stoven met het deksel op de pan.
  • Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan is.
  • Voeg 10 minuten voor het einde de ontpitte olijven toe.