Toast met paprika en makreel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Snij de sneetjes brood elk in 4 driehoekjes.
  • Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 teentje knoflook en kwast de sneedjes brood hiermee in.
  • Leg ze op een ovenrooster en bak ze in 10 minuten goudbruin en droog.
  • Laat de sneedjes afkoelen.
  • Dit kan eventueel een dag van tevoren, bewaar ze dan in een trommel.
  • Stoof de paprikareepjes 20 minuten in 2 eetlepels olijfolie met de tomaatblokjes met vocht en wat zwarte peper.
  • Laat ze afkoelen.
  • Verdeel het makreelvlees in kleine stukjes en meng deze met de creme fraiche, peterselie (bewaar wat voor het garneren), citroensap en de rest van de knoflook.
  • Bewaar de gestoofde paprika en het makreelmengsel tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereiding

  • Verdeel de gestoofde paprika over de toastjes en schep op elk een lepel van het makreelmengsel.
  • Maal er nog wat zwarte peper over en garneer de toastjes met peterselie.