Empanadas de pescado
vispasteitjes
- Verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur.
- Fruit er de ui en knoflook glazig in.
- Schep er de tomaat, Spaanse peper en peper en zout naar smaak door en laat bakken tot het mengsel iets dikker geworden is.
- Schep er de tomatenpuree en peterselie door en laat 3 tot 4 minuten koken.
- Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Schep er de vis, het ei en de paprika door.
- Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius.
- Schep 2 theelepels vulling in het midden van elke deegcirkel.
- Vouw de cirkels over de vulling en knijp de randen dicht.
- Zet minstens 15 minuten in de koelkast.
- Leg de empanadas met een tussenruimte van 3 centimeter naast elkaar op een ingevette bakplaat.
- Bestrijk het deeg met het ei-watermengsel.
- Zet 5 tot 6 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
- Dien onmiddellijk op.