Croquetas de pescado
viskroketjes
- Kook de aardappels, giet ze af en pureer ze zonder er iets aan toe te voegen.
- Pocheer de vis in de melk en laat deze ca. 3 tot 4 minuten zachtjes koken.
- Laat de vis afkoelen, verwijder het vel en de graten en trek het vlees los met een vork.
- Fruit de ui 3 tot 4 minuten in de olijfolie en voeg vervolgens de knoflook en de paprikapoeder toe.
- Klop een ei los in een kom en voeg de vis, de ui en de peterselie toe.
- Breng het op smaak met peper en zout en spatel het mengsel door de aardappelpuree.
- Maak kleine balletjes van het mengsel en bedek deze met een laagje bloem.
- Klop de overige eieren los (evt. met een klein scheutje melk).
- Rol de balletjes eerst door het ei en vervolgens door het broodkruim.
- Frituur de kroketjes knapperig en goudbruin in hete olie.
- Lekker met alioli!