Croquetas de pescado
viskroketjes

  • Kook de aardappels, giet ze af en pureer ze zonder er iets aan toe te voegen.
  • Pocheer de vis in de melk en laat deze ca. 3 tot 4 minuten zachtjes koken.
  • Laat de vis afkoelen, verwijder het vel en de graten en trek het vlees los met een vork.
  • Fruit de ui 3 tot 4 minuten in de olijfolie en voeg vervolgens de knoflook en de paprikapoeder toe.
  • Klop een ei los in een kom en voeg de vis, de ui en de peterselie toe.
  • Breng het op smaak met peper en zout en spatel het mengsel door de aardappelpuree.
  • Maak kleine balletjes van het mengsel en bedek deze met een laagje bloem.
  • Klop de overige eieren los (evt. met een klein scheutje melk).
  • Rol de balletjes eerst door het ei en vervolgens door het broodkruim.
  • Frituur de kroketjes knapperig en goudbruin in hete olie.
  • Lekker met alioli!