Croquetas de bacalao
kroketjes van stokvis
- Week de stokvis in ruim koud water gedurende 12 uur.
- Ververs het water tussentijds regelmatig, minimaal twee keer.
- Breng een pan met water met hierin 1 eetlepel zout aan de kook.
- Laat de stokvis in 30 minuten zachtjes gaar worden (water net niet laten koken!).
- Schep de stokvis uit de pan, verwijder graten en velletjes en maak de stokvis met een vork fijn.
- Kook de aardappelen in de schil, pel ze en wrijf ze en door een zeef fijn.
- Vermeng de aardappel met de vis, zout, ei en peper en voeg eventueel 2 eetlepels visvocht toe als het mengsel te stevig is.
- Knip de koriander fijn en roer deze door het mengsel.
- Maak van het mengsel 12 kroketjes en laat deze in de koelkast 1 uur opstijven.
- Rol de kroketjes door het paneermeel.
- Verwarm de olie tot 180 graden Celsius en bak de kroketjes in 6 tot 8 minuten goudbruin.
- Warm serveren.