Bunuelos de bacalao con alioli
kabeljauwbeignets met knoflooksaus
- Begin 2 tot 3 dagen van tevoren met de bereiding.
- Schenk zoveel koud water bij de kabeljauw dat deze bedekt is en zet hem dan 2 tot 3 dagen in de koelkast.
- Ververs het water een keer of twee per dag tot de kabeljauw voldoende ontzilt is.
- Giet de vis af.
- Verhit in een klein pannetje 2 eetlepels olie met de knoflook en sauteer dit zachtjes tot de knoflook begint te kleuren.
- Zet apart.
- Kook de aardappelen in een gesloten pan met water en zout gaar.
- Haal de aardappelen uit het water, breng het water opnieuw aan de kook en leg de kabeljauw erin.
- Komt het water nu weer aan de kook, haal de kabeljauw er dan uit, laat hem uitlekken en hak hem grof.
- Doe de kabeljauw in een keukenmachine en hak hem zeer fijn.
- Voeg de aardappelen, de gesauteerde knoflook (met de olie), de bloem, de eierdooiers, het bakpoeder en de peterselie toe en meng dit goed door elkaar.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Klop in een kom de eiwitten stijf, maar niet droog.
- Voeg het kabeljauwmengsel toe en klop dit flink door elkaar.
- Verhit de frituurolie op 180 graden Celsius.
- Leg het beslag met twee eetlepels in de hete olie en laat de beignets aan alle kanten goudbruin worden.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer met alioli.