Boquerones rellenos de jamon y espinaca
ansjovis gevuld met rauwe ham en spinazie
- Maak de vis schoon, snijd de kop en de rugvin eraf en trek de ruggegraat er met de vingers uit.
- Was de spinazie en laat deze vochtig.
- Doe de spinazie met aanhangend vocht in een pan voeg zout en peper toe en kook de groente in 5 minuten tot de blaadjes zacht zijn.
- Verhit de olie in een braadpan, fruit de knoflook licht, voeg de spinazie toe en laat het geheel een minuut zachtjes fruiten.
- Smelt u de boter in een steelpan.
- Voeg de bloem toe en bak die, onder voortdurend roeren, een minuut of 2.
- Schenk er dan langzaam de visbouillon en de melk bij, blijf ondertussen voortdurend roeren tot de saus dik en glad geworden is.
- Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Roer 2 eetlepels van de witte saus door de spinazie.
- Schik de plakjes ham in de lichaamsholten van de vis en leg ongeveer 1 theelepel van het spinaziemengsel op ieder plakje ham.
- Giet wat saus in een ovenvaste schaal, leg de vis erop en giet de resterende saus erover heen.
- Zet het geheel 10 minuten in de oven op 175 graden Celsius en dien de vis in dezelfde schotel op.