Atun con naranja
tonijn met sinaasappel
- Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij dit tussen de fijne vliesjes uit.
- Vang het sap dat eruit loopt op.
- Schil een sinaasappel met een dunschiller en snij de schil in flinterdunne reepjes (of gebruik een zesteur), tot u ongeveer 1 eetlepel sinaasappelrasp hebt.
- Pers de andere 2 sinaasappelen uit.
- Verdeel de tonijn in 4 steaks en kruid ze met peper en zout.
- Bak de tonijnsteaks aan beide kanten 3 minuten in hete olijfolie, ze moeten binnenin nog rose zijn.
- Snij de tonijn in reepjes van circa 1 cm dik en doe ze in een schaal.
- Vermeng het citroensap met de sherry, de mosterd, het sinaasappelsap, een mespunt suiker en peper en zout.
- Schenk het sausje over de warme tonijn.
- Werk af met tijmblaadjes, de sinaasappelpartjes en sinaasappelrasp.