Tomates rellenos de queso de cabra
gegratineerde tomaten gevuld met geitenkaas
- Was de tomaten, snij de kapjes eraf en hol de tomaten uit (het vruchtvlees wordt niet gebruikt).
- Laat de uitgeholde tomaten enkele minuten omgekeerd uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Leg de tomaten in een vuurvaste ovenschaal en besprenkel ze met de helft van de olijfolie.
- Bak de tomaten gedurende 1 uur in het midden van de oven.
- Haal de schaal uit de oven.
- Zet de grill op de hoogste stand.
- Bestrooi de warme tomaten met de helft van de bieslook en versgemalen peper.
- Halveer de geitenkaasjes en vul de tomaten met de geitenkaas.
- Bestrooi met de rest van de bieslook en besprenkel de kaas met olijfolie.
- Schuif de tomaten onder de hete grill en gratineer de geitenkaas in 3 tot 5 minuten lichtbruin.