Tarta con aceitunas
olijventaart

  • Smeer een springvorm goed in met boter en bekleed de bodem van het blik met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Rol de olijven door wat van het bakmeel.
  • Klop de eieren en roer de suikers erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Roer de melk en de olijfolie erdoor.
  • Zeef de rest van de bloem erbij en voeg de olijven toe.
  • Roer het mengsel goed door elkaar en doe het over in de taartvorm.
  • Strijk de bovenkant mooi glad.
  • Plaats de taart in de oven en laat deze gedurende 45 minuten bakken.
  • Verlaag daarn de temperatuur naar 160 graden Celsius en laat de taart nog eens 15 minuten bakken.
  • Haal de taart uit de springvorm en laat hem ongeveer een half uur afkoelen.
  • Serveer met een mooie tapenade van zwarte olijven.