Patatas bravas
aardappelen met pikante tomatensaus
- Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen er in één laag in.
- Strijk de olijfolie erover, bestrooi de aardappelen met zout en bak ze ongeveer 45 minuten bij 175 tot 200 graden Celsius of zolang tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Maak ondertussen de tomatensaus: Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is.
- Voeg de tomaten toe en laat dit nog een paar minuten bakken onder voortdurend roeren.
- Roer dan de tomatenpuree, wijn, water, peterselie, chilipeper, tabasco, laurier, suiker, zout en peper erdoor.
- Doe een deksel op de pan en laat het 30 minuten sudderen.
- Giet het mengsel door een zeef of pureer het met een staafmixer.
- De saus mag niet te dik zijn en moet eventueel met water verdund worden.
- Doe de aardappelen over in een schaal en schenk er de saus over.
- Eventueel op te dienen met alioli.