Ensalada de berenja
auberginesalade
- Snij de aubergine in de lengte doormidden en verwijder de steel.
- Doe de uien, de gehalveerde aubergine (met de buitenkant naar boven) en de paprika's in een niet-ingevette schaal en zet deze in de oven op 190 graden Celsius.
- Laat dit 17 minuten roosteren, draai dan de paprika's en de uien om en laat ze nog eens 17 minuten zo staan.
- Ontvel de paprika's en verwijder het zaad.
- Ontvel de aubergine en verwijder wat van het zaad.
- Snijd de paprika's, aubergine, uien (de buitenkant verwijderen als die papierachtig is) en de tomaten in stukjes van 1 tot 1,5 centimeter.
- Schep dit alles samen met de knoflook en de peterselie voorzichtig door elkaar in een schaal.
- Klop in een klein schaaltje olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker door elkaar.
- Schep dit mengsel voorzichtig door de groenten.
- Laten afkoelen en serveren.
- De groenten kunnen van tevoren geroosterd worden en ook de dressing kan van tevoren klaargemaakt worden.
- Vermeng ze echter niet langer dan een uur voor het opdienen.