Ensalada de berenja
auberginesalade

  • Snij de aubergine in de lengte doormidden en verwijder de steel.
  • Doe de uien, de gehalveerde aubergine (met de buitenkant naar boven) en de paprika's in een niet-ingevette schaal en zet deze in de oven op 190 graden Celsius.
  • Laat dit 17 minuten roosteren, draai dan de paprika's en de uien om en laat ze nog eens 17 minuten zo staan.
  • Ontvel de paprika's en verwijder het zaad.
  • Ontvel de aubergine en verwijder wat van het zaad.
  • Snijd de paprika's, aubergine, uien (de buitenkant verwijderen als die papierachtig is) en de tomaten in stukjes van 1 tot 1,5 centimeter.
  • Schep dit alles samen met de knoflook en de peterselie voorzichtig door elkaar in een schaal.
  • Klop in een klein schaaltje olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker door elkaar.
  • Schep dit mengsel voorzichtig door de groenten.
  • Laten afkoelen en serveren.
  • De groenten kunnen van tevoren geroosterd worden en ook de dressing kan van tevoren klaargemaakt worden.
  • Vermeng ze echter niet langer dan een uur voor het opdienen.