Chipirones a lo pelayo
gestoofde pijlinktvis met uien
- Maak de pijlinktvissen schoon en laat de zakjes heel en de tentakels aan elkaar.
- Pel de uien en snij ze in dunne ringetjes.
- Haal steel en zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika in fijne reepjes.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- Verwarm de oven op 120 graden Celsius.
- Zet de cazuelitas en het brood in de oven om op te warmen.
- Verwarm wat olijfolie in een cazuela en laat de reepjes ui en paprika aanstoven.
- Voeg er, wanneer de ui goudkleurig wordt, de schoongemaakte pijlinktvis en de fijngehakte look bij en kruid met wat zout.
- Roer alles goed door elkaar en laat nog 1 minuutje bakken.
- Doe dan het deksel op de caserole en laat nog 10 tot 15 minuutjes stoven op een zacht vuurtje.
- Roer af en toe om.
- Serveer in voorverwarmde cazuelitas en geef er warme knapperige stukken brood om te dippen.