Champiñones en salsa verde - Champignons in groene saus
Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 

Ingrediënten
1 deciliter olijfolie - 6 teentjes knoflook, fijngesneden - 1 spaanse peper, fijngesneden - 1 kilogram champignons, gehalveerd - zout - peper - 1 eetlepel bloem

Voor de saus
2 teentjes knoflook, fijngesneden - 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie - 1 deciliter witte wijn - zout - peper

Bereiding
Vermeng de knoflook, peterselie, witte wijn, zout en peper voor de saus goed met elkaar en zet apart.
Verhit de olijfolie in een braadpan, voeg de knoflook toe.Voeg daarna de peper en de champignons toe en draai de warmtebron lager. Zachtjes laten bakken, todat het vocht uit de champignons is verdampt. Voeg zout en peper toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Strooi de bloem over de champignons en vermeng het geheel goed. Haal de pan van het vuur en voeg de saus langzaam toe. Goed vermengen. Zet de pan weer op het vuur en breng het geheel onder goed roeren weer aan de kook. Vuur terugdraaien en gedurende 5 minuten zachtjes laten pruttelen totdat er een dikkere saus is ontstaan. Als u de saus te dik vind, kunt u wat water toevoegen.
Heet serveren.

dit is een vegetarische tapas