Sopa de camarones
garnalensoepje

  • Pel de garnalen en hou de koppen en schalen apart.
  • Verhit de boter in een pan, voeg de garnalenkoppen en -schalen toe en bak ze 5 minuten boven een matig vuur.
  • Kraak de schalen licht met een houten lepel.
  • Doe de bloem in de pan en roer tot het mengsel gebonden is.
  • Voeg de visbouillon en het paprikapoeder toe en breng het mengsel al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en laat het ongeveer 10 minuten zacht doorkoken met het deksel op de pan.
  • Giet het mengsel door een zeef boven een kom.
  • Doe de vloeistof weer in de pan.
  • Voeg de garnalen toe en laat ze 2 tot 3 minuten zacht koken.
  • Laat de soep iets afkoelen en pureer dan in delen in een keukenmachine of blender.
  • Doe de soep vervolgens weer in de pan.
  • Voeg de room en de sherry toe en warm het geheel goed door.
  • Breng de soep op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.
  • Serveer met een beetje room en strooi wat paprikapoeder over de soep.
  • Eventueel garneren met een gepelde gekookte garnaal.