Sopa de camarones
garnalensoepje
- Pel de garnalen en hou de koppen en schalen apart.
- Verhit de boter in een pan, voeg de garnalenkoppen en -schalen toe en bak ze 5 minuten boven een matig vuur.
- Kraak de schalen licht met een houten lepel.
- Doe de bloem in de pan en roer tot het mengsel gebonden is.
- Voeg de visbouillon en het paprikapoeder toe en breng het mengsel al roerend aan de kook.
- Zet het vuur zachter en laat het ongeveer 10 minuten zacht doorkoken met het deksel op de pan.
- Giet het mengsel door een zeef boven een kom.
- Doe de vloeistof weer in de pan.
- Voeg de garnalen toe en laat ze 2 tot 3 minuten zacht koken.
- Laat de soep iets afkoelen en pureer dan in delen in een keukenmachine of blender.
- Doe de soep vervolgens weer in de pan.
- Voeg de room en de sherry toe en warm het geheel goed door.
- Breng de soep op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.
- Serveer met een beetje room en strooi wat paprikapoeder over de soep.
- Eventueel garneren met een gepelde gekookte garnaal.