Ensalada de esparrago y gamba
aspergesalade met garnalen
- Breng de asperges aan de kook in een mengsel van water en kippenbouillon , waarin ze juist onderstaan.
- Temper de hitte, doe een deksel op de pan en laat dit 5 minuten pruttelen of zolang tot de asperges net gaar zijn.
- Laat ze niet te lang koken.
- De asperges zeven en af laten koelen.
- Breng het kookvocht weer aan de kook, doe de garnalen erin en laat ze ongeveer twee minuten koken.
- Laten afkoelen en pellen.
- Voor de dressing olie, citroensap, zout en peper in een klein schaaltje vermengen.
- Roer dan de peterselie en de tijm erdoor.
- Doe de asperges en de garnalen in een ondiepe schaal en vermeng ze voorzichtig met de dressing.
- Zet het geheel een uur of 2 in de koelkast.
- Schik de asperges op aparte bordjes of een grote schaal.
- Leg de garnalen erop, strooi hierover de tomaat en de champignons en druppel de dressing erover.
- Serveren op kamer temperatuur.