Croquetas de patata con gambas kroketjes van aardappel met garnaaltjes
- Kook de aardappelen in de schil in voldoende water met wat zout.
- Giet ze vervolgens af, pel ze en druk ze door een zeef, het moet in ieder geval een fijne puree worden.
- Meng de puree samen met de Parmezaanse kaas, de gesmolten boter en het citroensap.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
- Bak, in een andere pan, in wat olie de garnaaltjes op een zacht vuur gedurende ongeveer 10 minuten.
- Haal ze uit de olie en zet even apart.
- Bak in diezelfde olie de knoflook tot ze begint te kleuren.
- Voeg de tomatensaus toe samen met het laurierblad, voeg zout naar smaak toe evenals peper en wat suiker.
- Kook dit met een deksel op de pan en op een zacht vuur gedurende 15 minuten.
- Meng de aardappelpuree met de helft van de garnalen, voeg wat van de losgeklopte eieren toe en maak van dit mengsel kroketten.
- Haal deze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
- Bak de kroketten in voldoende olie (heet, circa 180 graden Celsius) (kan ook in de frituurpan) tot ze goudbruin zijn.
- Het werkt wat makkelijker als je ze een half uurtje in de koelkast laat opstijven voordat ze door het ei en het paneermeel gaan.
- Serveer ze op wat van de tomatensaus, met hier overheen de rest van de garnaaltjes.