Champinones y gambas a la plancha
champignons met garnalen
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan.
- Neem de knoflook uit de pan en verdeel deze over de champignonhoedjes, waarbij je dit iets in de holte drukt.
- Bak de champignons met het hoedje naar beneden enkele minuten bij matige warmte tot ze bruin zijn.
- Bestrooi de hoedjes met peper en zout.
- Draai de champignons om en bak de andere kant tot ze naar smaak gaar zijn.
- Draai de champignons dan weer om, maar zorg dat de knoflook niet uit het hoedje valt.
- Leg de champignons op een voorverwarmd bord.
- Schep de achtergebleven knoflook uit de pan en doe deze in de hoedjes.
- Draai het vuur hoger, bestrooi de garnalen met zout en sauteer ze in ongeveer 2 minuten net gaar.
- Leg een garnaal op elk omgekeerd champignon hoedje en zet dit vast met een cocktailprikker.
- Bestrooi dit alles met peterselie en dien de champignons op.